ūüí™ūü•áRipped To Shreds: Shaka Smith Spaks Med FitnessVolt.com - Fitness Angela Salvagno & Fitness Nyheter

Supermat: Omega-3 fettsyror

Statistik

Namn: Shaka Smith
Ålder: 27
Höjd: 5\’8″
Vikt: 165 kg lbs
Stil: Modell

Hur kom du in i bodybuilding / fitness?

Jag växte upp och spelade främst bad och vattenpolo. Jag hittade också tid för fotboll och spår, men det var inte förrän college att jag var utsatt för tyngdrummet med simma laget. Jag var inte en fan och förstod inte riktigt fördelen, särskilt eftersom ömheten jag kände hindrade min prestation i vattnet (då var jag clueless och visste inte hur man balanserar viktträning med simning). Snabbt framåt för att flytta till Kalifornien i januari 2011 – vid den här tiden hade jag varit van vid att lyfta vikter som jag vände på efter college när jag inte hade sport för att hålla mig i form. Jag ville verkligen göra mer i fitnessbranschen och visste inte hur jag skulle gå till det förrän en bra vän av mig som hade varit i branschen verkligen uppmuntrade mig att tävla och lärde mig hur man tränar ännu mer medvetet än jag hade i det förflutna.

I april 2011 deltog jag i min första fysikkonkurrens – jag förväntade mig ingenting och hamnade i klassen på NPC Orange County Classic.

Jag slutade göra 11 shows i 11 månader – det var naturligtvis jag var beroende och har inte tittat tillbaka sedan !!

Var kommer din motivation från?

Fitness är helt enkelt beroendeframkallande. Jag mår bättre när jag är i bra form och vet att jag säkerställer en bättre framtid för mig själv, min familj och framtida barn. Efter att ha tävlat insåg jag också att jag hjälpte andra med sin träningsresa och det lade verkligen bränsle till min eld. Jag har vänner som jag har gjort längs vägen som jag är så inspirerad av som berätta för mig att de var inspirerade av mig att börja och uppnå sitt bästa. I slutet av dagen matar vi alla varandra av motivation – omger dig med rätt personer och motivationen börjar bli lätt!

För någon som har uppnått mycket redan vad skulle du säga är dina stoltaste prestationer hittills?

Den här frågan är alltid det svåraste att svara – jag känner att jag knappt har repat ytan.

Att vinna mina övergripande utmärkelser var extremt speciella ögonblick för mig, men jag måste nog gå tillbaka till den första tävlingen. Så klart som jag skulle tävla, det ögonblicket precis innan jag gick på scenen – det känns att allt ditt hårda arbete i månader och riktigt år, kommer ner till några minuter på scenen – det var psykiskt utmanande – en del av mig ville gå igång och glöm det hela. Att hitta modet att bara gå på scenen var mitt stoltaste ögonblick. Jag pratade inte längre om att tävla eller träda i matchen, jag gjorde äntligen det – det var ett stort steg för mig.

Hur håller du intensiteten i dina träningspass?

Jag tycker att variera mina träningspassar hjälper mig mycket. Jag vet att det inte fungerar för alla men jag har ingen specifik rutin – jag går inte in i gymmet med en plan. En plan fungerar inte för mig – jag lyssnar på min kropp och bestämmer vad som ska fungera när jag kommer i gymmet. Att ha ingen planerad plan är vad som håller min intensitet – gymmet är som min lekplats och jag får dagligen välja vad jag ska ha kul med.

Vilken diet regime har fungerat bäst för dig?

Jag införlivar flera olika principer i hur jag äter. För mig handlade det aldrig om en viss diet utan ett hållbart sätt att äta under resten av mitt liv. Jag lutar mycket på det glykemiska indexet och försöker hålla den mesta av min mat på låg till medelhög GI-skala. Men jag tror på att njuta av mat och om jag "fuskar" (jag hatar det här ordet när det gäller att bara äta mat du tycker om), använder jag intermittent fastande. Beroende på graden av fusk, kommer jag inte att äta i 10-16 timmar, varför jag främst räddar de sällsynta måltiderna för natten – lättare att använda intermittent fastande om du sover för det mesta!

Vilken träningsplan har fungerat bäst för dig?

Även om jag inte har några rutiner, använder jag lågvikt, hög rep träning och crossfit stil träning. För några år sedan hade jag en vän som tränade för att bli en Navy SEAL och introducerade mig att korsa. Jag såldes på principen om funktionell muskel och älskad träning i denna stil. Jag läste också några år tillbaka att Arnold skulle skaka sin träning genom att använda låga vikter och höga representanter en gång i taget. Jag försökte det och fann att jag såg bättre ut och min konditionering gick verkligen till en annan nivå. Så jag tog motsatt tillvägagångssätt – varje par månader skakar jag upp min träning genom att lyfta tunga 2-3 veckor.

Vad är ditt tillskott som?

Dagligen dricker jag Shakeology, en vegansk mjölksproteinskaka. Ledande upp till tävling Jag tar en icke-koffein före träning och beta-alanin 2-3 veckor ut och 3 dagar till 1 vecka före en fotografering. Jag använder för närvarande CNP pre-workout och CNP Beta-Alanine under dessa perioder.

Hur hanterar du cravings för skräpmat, saltmat och godis?

  1. Jag fyller min diet med så mycket god och hälsosam mat, jag sällan längtar efter de dåliga sakerna – om du är full är det lättare att undvika.

  2. Jag köper aldrig någon ohälsosam mat i något annat än ett enda serveringspaket – jag gillar inte att hålla dessa livsmedel i mitt hus, så när jag längtar efter dem köper jag dem bara i enstaka portioner så det är inget jag måste göra med i huset senare.

  3. Och viktigast av allt om jag verkligen vill ha det, jag har det. Jag har gjort den förnekande saken förut och befann mig dagdrömmer om vad jag förutsåg i dagar och fuskar på större sätt än jag skulle ha. I slutet av dagen är det viktigt att ha balans.

Har du några råd för nybörjare att komma i träning?

Omgir dig först med positiva människor, om det är ditt folk du känner i ditt liv eller människor på sociala nätverk. Företaget du fortsätter gör är en stor skillnad när det gäller fitness och det sista du behöver på det som kan vara en svår resa är negativitet hos andra runt dig.
För det andra, lyssna inte utan att göra din egen due diligence. Vad som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig – du får så mycket information från så många trovärdiga och ansvarsfulla källor, men vi är alla olika och trots det råd och källan du kan hitta har den olika användbarhet för dig, så gör din forskning och titta på din kropp och framsteg. Du måste vara närvarande i din resa, inte bara följa vad andra säger att du kommer att arbeta.

Har du några idoler eller människor som du ser upp till för inspiration?

Så många, min mamma självklart, vem har varit en enstaka inspiration för mig, och i branschen Arnold, James Ellis som hjälpte mig att börja tävla, och andra vänner som tävlar och klienter som har inspirerat mig med sitt eget hårda arbete. Dess inspirerande att se dem runt omkring mig uppnå sina mål och dess långt djupare när dessa mål inte bara är att konkurrera eller vara i branschen utan att få diabetes i kontroll eller ta av kolesterolmedicinering. det inspirerar mig mest.

Storleksanpassar och skärs eller stannar hela året runt?

Jag är lutad året runt. När jag gör bulk, rengör jag bulk på ett sätt som håller mig lutad, så vinsterna kan bli långsammare men jag är fortsatt lutad hela tiden.

Roliga snabba frågor till våra läsare

Favoritfärg? Svart
Favoritmat? Röd sammet någonting
Favorit TV Show? Skador (min nuvarande Netflix-besatthet)
Favoritfilm? Ahh jag har så många – vi går med Stand By Me
Favoritband / artist? För närvarande, Lil Wayne – han är bara kul att lyssna på
Har du några husdjur? Ingen kan inte ha två djur i huset lol

Sista ord?

Tack vare FitnessVolt.com uppskattar jag verkligen möjligheten att bli intervjuad!

Hur man når Shaka Smith:

Facebook – Facebook.com/Shakastrong1
Twitter – Twitter.com/shakastrong
Instagram – Instagram / Shakastrong
Webbsida – www.6minute6pack.net

Titta på videon: Vill äta superfood men orkar inte? Guide till supermat i kapselform!

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: